На етапі проектування промислових і хімічних очисних споруд проектується очисна споруда на основі проб, відібраних зі стічних вод з установок. У стічних водах промислового виробництва зустрічаються високі коефіцієнти COD, такі як велика кількість олії та жиру, рН, колір і важкі метали.
Як правило, установки коагуляції, флокуляції та нейтралізації призначені для очищення хімічних стічних вод.
При проектуванні промислових очисних споруд конструкції установок створюються з урахуванням хімічних речовин та їх співвідношення в стічних водах.
Endüstriyel ve kimyasal atıksu, yeniden kullanılmadan ve deşarj edilmeden önce bazı önemli arıtma prosesleri ile arıtılması gerekmektedir. Kirleticileri gidermek ve atıksu oluşturan kuruluşların T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, SKKY (Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği) standartları deşarj limitlerini sağlamak için endüstriyel atık su arıtma sistem ve tesisleri gereklidir. Atık su arıtması ayrıca kuruluşların endüstriyel işlemlerinde suyun tekrar kullanılmasını sağlayarak ve atık işleme maliyetlerini en aza indirerek tasarruf etmelerine yardımcı olur.
Endüstriyel atıksu arıtma sistemleri; Mezbaha atıksu arıtma tesisleri, Kesimhane atıksu arıtma tesisleri, süt işleme arıtma tesisleri, meyve işleme arıtma tesisleri, balık işleme arıtma tesisleri, tekstil ve boyahane arıtma tesisleri, petrol ve maden arıtma tesisleri, organize sanayi bölgeleri arıtma tesisleri, boya arıtma tesisleri, fabrika arıtma tesisleri, sanayi sitesi arıtma tesisleri, tren yıkama ve bakım arıtma tesisleri, atolye ve tamirhane arıtma tesisleri, alüminyum atıksu arıtma tesisleri gibi bir çok arıtma tesisinde kullanılmaktadır.