Sanoat va kimyoviy oqava suvlarni tozalash inshootlarini loyihalash bosqichida zavodlardan chiqindi suvdan olingan namunalar natijasida tozalash inshooti loyihalashtiriladi. Sanoatda hosil bo'lgan oqava suvlarda yuqori miqdordagi yog' va yog'lar, pH, rang va og'ir metallar kabi yuqori COD nisbatlari uchraydi.
Umuman olganda, koagulyatsiya, flokulyatsiya va neytrallash qurilmalari kimyoviy chiqindi suvlarni tozalash uchun mo'ljallangan.
Sanoat oqava suvlarini tozalash inshootlarini loyihalashda kimyoviy moddalar va ularning oqava suvdagi nisbatlarini hisobga olgan holda zavod loyihalari tuziladi.
Endüstriyel ve kimyasal atıksu, yeniden kullanılmadan ve deşarj edilmeden önce bazı önemli arıtma prosesleri ile arıtılması gerekmektedir. Kirleticileri gidermek ve atıksu oluşturan kuruluşların T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, SKKY (Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği) standartları deşarj limitlerini sağlamak için endüstriyel atık su arıtma sistem ve tesisleri gereklidir. Atık su arıtması ayrıca kuruluşların endüstriyel işlemlerinde suyun tekrar kullanılmasını sağlayarak ve atık işleme maliyetlerini en aza indirerek tasarruf etmelerine yardımcı olur.
Endüstriyel atıksu arıtma sistemleri; Mezbaha atıksu arıtma tesisleri, Kesimhane atıksu arıtma tesisleri, süt işleme arıtma tesisleri, meyve işleme arıtma tesisleri, balık işleme arıtma tesisleri, tekstil ve boyahane arıtma tesisleri, petrol ve maden arıtma tesisleri, organize sanayi bölgeleri arıtma tesisleri, boya arıtma tesisleri, fabrika arıtma tesisleri, sanayi sitesi arıtma tesisleri, tren yıkama ve bakım arıtma tesisleri, atolye ve tamirhane arıtma tesisleri, alüminyum atıksu arıtma tesisleri gibi bir çok arıtma tesisinde kullanılmaktadır.